Ontdek, kies, reserveer, geniet!

Op de enige echte hondencamping van Nederland zijn honden meer dan welkomEen echte hondencamping, en ook de baasjes mogen mee!

Wanneer u op vakantie gaat met uw hele gezin, hoort uw trouwe viervoeter daar natuurlijk ook bij! Het probleem is alleen vaak dat de hond niet mee kan omdat zij niet zijn toegestaan. Op het ERKEMEDERSTRAND zijn zij meer dan welkom. Ook als u meerdere honden heeft kunt u hier onbezorgd uw vakantie met de hond vieren, samen met het hele gezin.

Dus, op de camping honden toegestaan? Ja natuurlijk! Honden mogen kamperen op alle campingplaatsen, net als iedereen op de camping! Ook in de vakantiehuisjes mogen zij hun mandje plaatsen. Komt u met een hele groep, bijvoorbeeld een hondenclub? Dan kunt u samen met alle baasjes en honden gaan groepskamperen

Kamperen, zwemmen, luieren, eten, rennen, fietsen en wandelen met uw hond, voor een complete vakantie, een dag er op uit of een weekendje weg met de hond, op het ERKEMEDERSTRAND kan het allemaal. Op vakantie met de hond is nog nooit zo leuk geweest!

Bij de hondenbehendigheid kan uw viervoeter laten zien wat hij kan! Faciliteiten voor honden

Op de camping zijn natuurlijk diverse faciliteiten te vinden voor u en uw kinderen, maar aan faciliteiten voor de hond ontbreekt het ook niet op deze hondencamping. Lekker ravotten op het hondenstrand waar alle honden het hele jaar door los mogen lopen, zelfs in juli en augustus. Vies geworden van al dat rennen en springen? Dan kunt u uw hond gemakkelijk douchen in de speciale hondendouche. Tevens kan uw hond zich uitleven in de hondenspeeltuin of in vakantieperioden meedoen aan de hondenactiviteiten in het recreatieprogramma. Denk hierbij aan hersenwerk, hondenvoetbal, behendigheid en gehoorzaamheid. Ook in Strandpaviljoen De Jutter zijn uw honden welkom.

Zwemmen en ravotten op het hondenstrand!

Er is voldoende ruimte om uw trouwe viervoeter uit te laten. Zo kunt u naast het hondenuitlaatveldje ook wandelen over de dijk, het hondenstrand of in het nabijgelegen bos. Heeft de hond een ongelukje gehad? Dat kan gebeuren. Om samen het recreatiegebied schoon en fris te houden, zijn her en der hondenpoepzakjes verspreid waar u gratis gebruik van kunt maken.

In de Recra campingsupermarkt is van alles te koop. Ook hier wordt weer aan uw vakantie met de hond gedacht. Zo kunt u voer- en drinkbakken, speeltjes koekjes, brokken en nog veel meer kopen voor uw viervoeter. Vindt u ook dat uw hond vakantie verdient? Een echte "hondenvakantie" begint hier!

Wegens succes herhaald in 2017!
Sinds 2016 kunt u in juli en augustus uw vakantie vieren op een speciaal kampeerveld met daarop een speel- en losloopveld voor honden. Dit houdt in dat u uw hond(en) lekker los kunt laten spelen binnen de omheining terwijl u het vanaf uw stoel voor de tent in de gaten kunt houden.  

Honden mogen nog steeds overal op de camping kamperen, maar dan net zoals elk jaar aangelijnd of met een hondenafzetting bij uw kampeerplaats.

Wilt u een plaats op dit veld van de hondencamping reserveren? U kunt online reserveren of reserveer telefonisch of per e-mail.

De hondenoppas

Natuurlijk is het leuk om de hond mee te nemen op vakantie naar een hondencamping, maar helaas zijn niet overal honden toegestaan zoals bij het Dolfinarium en Walibi Holland. Dan is de hondenoppas van het ERKEMEDERSTRAND een ideale uitkomst.

Onze hondenoppas past met liefde op uw trouwe viervoeters als u een dagje weg wilt. In mei, juli en augustus is zij dagelijks beschikbaar en in de maanden april, juni, september en oktober is zij er van woensdag t/m zondag. Er is constant toezicht, de honden krijgen dus de aandacht die ze verdienen. 

De hondenoppas reserveren moet bij de oppas zelf. Reserveren kan niet via de receptie van het ERKEMEDERSTRAND.

Hondencentrum WRAF

Ook als u op vakantie met de hond bent kunt u doorgaan of juist beginnen met een cursus of training voor uw hond. Op het terrein van het ERKEMEDERSTRAND bevindt zich Hondencentrum WRAF. Hier kunt u verschillende (dag)cursussen, trainingen en gedragstherapieën volgen. Door de samenwerking tussen het hondencentrum en het ERKEMEDERSTRAND kunnen campinggasten gebruik maken van voordelen zoals:
  • Meedoen aan speciale activiteiten zoals behendigheid, hersenwerk, hondenvoetbal en meer. Deze vindt u terug op de flyers in de toiletgebouwen, de receptie en de Space-Shuttle. Ook kunt u het programma bekijken in de app. Aan deze activiteiten kunt u kosteloos deelnemen. 
  • Camping- en havengasten krijgen een kortingsbon waarmee zij eenmalig 10% korting krijgen op het vaste cursusaanbod of deze kan worden besteed in hun eigen winkeltje.
Meer informatie over Hondencentrum WRAF kunt u vinden op hun website.

Hondendag

De ERKEMEDER-Hondendag vindt plaats op zaterdag 30 september 2017.
Vanaf 2017 wordt de Hondendag op elke laatste zaterdag van september georganiseerd. 

Er is een grote braderie die 2 km over het hondenstrand loopt en er zijn diverse activiteiten om naar te kijken maar ook activiteiten waar u met uw hond aan kan deelnemen. Voorgaande jaren waren er o.a. hondenraces, dog frisbee wedstrijden, waterwerken van de New Foundlanders, hondenfotografen en activiteiten zoals gedragstherapie, hondenvoetbal, para agility en nog veel meer!
In aanloop van het evenement staan de activiteiten op de website van de ERKEMEDER-Hondendag vermeld. Houd deze dus goed in de gaten!

Wilt u kamperen tijdens de Hondendag? Dan is er speciaal voor u het Hondendag-kampeerarrangement. Voor bezoekers en deelnemers van de hondendag is een apart kampeerveld gereserveerd.